Трећи ДОРС: Фокус на иновацијама и изазовима у индустрији осигурања

ГС
Трећи ДОРС: Фокус на иновацијама и изазовима у индустрији осигурања

БАЊАЛУКА - Бањалука ће 22. и 23. октобра бити домаћин трећих “Дана осигурања Републике Српске” (ДОРС), који представљају централни догађај за стручњаке из области осигурања, као и све оне који желе да прате најновије трендове и иновације у овој индустрији. ДОРС је намијењен не само стручњацима и доносиоцима одлука из сектора осигурања, већ и широј стручној и академској јавности, регулаторним институцијама, финансијским институцијама, представницима домаћих, регионалних и међународних асоцијација, као и медијима.

Организатор конференције је Удружење друштава за осигурање Привредне коморе Републике Српске.

-Циљ је упознати све релевантне актере са кључним изазовима са којима се индустрија осигурања суочава – наводи организатор.

Међу говорницима су  министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић, министар финансија Републике Српске Зора Видовић, директорица Агенције за осигурање Републике Српске Драженка Јањанин, предсједник Скупштине Удружења друштава за осигурање Привредне коморе Републике Српске Бојан Поповић, као и многи други еминентни стручњаци из индустрије из земље и региона.

-Као и претходних година, ДОРС ће бити прилика за размјену знања, искустава и нових идеја. Предавања и панели ће бити посвећени стању на тржишту осигурања, а говорићемо и о примјени вјештачке интелигенције у индустрији – појаснио је организатор.

Панели ће покрити и теме као што су прилагођавање регулаторног оквира, еволуција обраде и накнаде штета, примјена међународних стандарда ИФРС 9 и ИФРС 17, те ЕСГ критеријуми и њихов утицај на пословање осигуравајућих друштава.

-“Дани осигурања Републике Српске” пружају јединствену прилику за размјену знања, искустава и унапређење пословања кроз интеракцију са колегама и експертима из осигуравајуће индустрије – истакли су у Удружењу друштава за осигурање.

 Више информација о конференцији можете сазнати на званичном сајту конференције www.osiguranjers.com..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана