Трећа лицитација Медицинске електронике 20. септембра

М. Ч.
Трећа лицитација Медицинске електронике 20. септембра

БAЊAЛУКA - Трећа јавна лицитација за продају трећине имовине "Медицинске електронике" из Бањалуке у стечају биће обављена 20. септембра.

Лицитација је заказана за 13 часова у Окружном привредном суду Бањалука, а право учешћа имају сва правна и физичка лица која уплате депозит од 50.000 КМ најкасније до 19. септембра до поноћи на жиро-рачун стечајног дужника.

Стечајни управник овог предузећа Лазо Томић рекао је да су услови за трећу лицитацију остали непромијењени у односу на другу, на коју се нико није јавио.

Он је истакао да услови подразумијевају продају трећине или око седам милиона марака од укупно процијењене вриједности имовине која износи 21 милион, наставак дјелатности најмање пет година, те преузимање 35 радника медицинске струке.
Стечајни поступак у "Медицинској електроници" отворен је 14. јула прошле године. Један од основних разлога за покретање стечајног поступка био је неликвидност фирме и блокада њених рачуна која траје дуже вријеме, због чега ово предузеће није у стању да извршава обавезе. 



Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана