Требиње: Кинези би могли да закупе све погоне

Р. Ми.
Требиње: Кинези би могли да закупе све погоне

Требиње - Свислајон Индустрија алата Требиње могла би до краја мјесеца да постигне партнерски договор са кинеском металском компанијом, која би требало да закупи све производне капацитете алатнице.

Директор Индустрије алата Бранка Ратковић рекла је да су преговори са кинеском компанијом у току и да ће више информација бити познато за двадесетак дана.

Предсједник Синдикалне организације металаца и рудара у СЛ Индустрији алата Требиње Бошко Пикула каже да је, према његовим сазнањима, ријеч о преговорима са европским представништвом највеће свјетске корпорације за производњу алата, чији су власници Кинези.

Ова би компанија, каже Пикула, закупила све погоне алатнице, а у производњи задржала 450 до 500 радника, уз одређен број запослених који би опслуживали производњу.

- Став синдиката је да ниједан радник не смије остати без посла - каже Пикула, појашњавајући да безболни начини рјешавања вишка радника у случају договора са Кинезима постоје. Тридесетак радника већ куца на врата пензије, док би најављено отварање нових погона у СЛ Прехрамбеној индустрији Требиње могло, послије преквалификација, да радно збрине значајан број оних који остану испод црте. Пикула каже да у требињској алатници данас ради око 750 радника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана