Траже разговор са премијером РС

М. Ч.
Траже разговор са премијером РС

БAЊAЛУКA - Бивши радници бањалучке Фабрике алатних машина (ФAМ) "Јелшинград" упутили су јуче премијеру РС Aлександру Џомбићу позив за састанак у сриједу, након што се нико од представника ресорних министарстава није одазвао састанку који су одржали јуче у кругу фабрике.

Потврдио је то бивши радник "Јелшинграда" Недо Никодиновић и додао да још немају информација зашто Влада не преузима предузеће, како им је раније обећано, јер се јуче нико од представника ресорних министарстава није одазвао њиховом позиву.

- Сада смо послали захтјев премијеру РС. Нећемо изаћи из Јелшинграда док се не ријеше ови проблеми. Конкретно, занима нас зашто Влада не преузима фирму када је све спремно за преузимање, а неријешено је и питање повезивања радног стажа радника, као и питање одређених дуговања према "Јелшинграду" из којих би се могла исплатити потраживања радника - нагласио је Никодиновић.

Представници Владе РС раније су најавили да ће преузети "Јелшинград" чим се за то стекну услови.

Потраживања радника ФAМ "Јелшинград" по основу неисплаћених плата износе 2,4 милиона марака.

Влада РС је 14. октобра прошле године за 8.263.620 КМ купила цјелокупну имовину ФAМ "Јелшинград", на другој поновљеној лицитацији у Окружном привредном суду Бањалука.      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана