Томсон Ројтерс отпушта 4.500 радника

Aгенције
Томсон Ројтерс отпушта 4.500 радника

Њујорк - Групација за глобалне финансијске информације "Томсон Ројтерс" саопштила је данас да ће смањити број запослених у финансијском одјељењу за око 4.500 до краја 2014. године, послије објављаивања извјештаја о паду профита.Компанија је раније најавила смањење броја запослених за 2.500 до краја 2013. године, а нови резови су дубљи од очекиваних.


Компанија у чијем саставу послује новинска агенција Ројтерс пролази кроз процес реструктурисања, који највише погађа сервис за финансијске информације које се достављају трговцима и осталим тржишним професионалцима, пренио је АФП.

Компанија је саопштила да јој је нето профит у трећем кварталу опао за 39 одсто у поређењу са истим периодом прије годину дана, на 271 милиона долара. Укупни приходи умањени су за три одсто, на 3,1 милијарди долара.

Директор "Томсон Ројтерса" Џејмс Смит изјавио је да је компанија у "позитивном замаху" и напоменуо да финансијско одјељење остварује нето раст први пут од другог квартала 2011. године.

"Томсон Ројтерс" је мултинационална медијска и информациона фирма са сједиштем у Њујорку. Настала је 2008. године, када је "Корпорација Томсон" купила британску агенцију Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана