Тодорић одустао од Меркатора

Глас Српске
Тодорић одустао од Меркатора

ЗАГРЕБ - Највећи хрватски трговачки ланац Агрокор у власништву Ивице Тодорића саопштио је да одустаје да одустаје од понуде за куповину словеначког трговинског ланца Меркатор, пренијеле су агенције.

Агрокор наводи да се у октобру прошле године јавио на јавни тендер за куповину 52,1 одсто акција Пословног система Меркатор као и да је у новембру изабран за најбољег понуђача.
- Иако смо са конзорцијумом продаваца покушавали да договоримо задовољавајуће услове за аквизицију удјела од 52,1 одсто у Меркатору, током трајања периода ексклузивности, до данас у томе нисмо успјели - наводи се у саопштењу и додаје да их је дуготрајност поступка довела до закључка да би цијели процес могао да траје још дуго и да им могућност трансакције, под задовољавајућим условима, није обезбеђена.

- По нашем мишљењу би то могло да буде штетно како за наше предузеће, тако и за Меркатор, зато смо донијели одлуку да повучемо своју понуду - истичу у Агрокору.

Агрокор је већ по трећи пут, током последњих више од пола године покушавао да купи овај трговачки ланац.
Будући словеначки министар Радован Жерјав је рекао да није наклоњен продаји Меркатора, да држави није свеједно ко је власник тог трговачког ланца, као и да би продаја имала шире посљедице за словеначку привреду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана