Тодорић: Направићемо чудо

SEEbiz
Тодорић: Направићемо чудо

Љубљана - Власник Агрокора Ивица Тодорић, након што је његова компанија преузела словеначки Меркатор, поручује да ће направити најмоћнији трговински ланац у региону.

Како преноси регионални пословни портал SEEbiz.eu, Тодорић је у изјави за словеначки Планет ТВ оповргао спекулације да ће изгурати словеначке добављаче из Меркатора.

"Потребни су нам партнери. За њих ћемо отворити полице, али морају да буду конкурентни", поручује Тодорић.

Изузетно је оптимистичан у погледу будућности Меркатора.

"Неки говоре да ћу све уништити, а направићемо чудо. Меркатор ће у кратком року постати најмоћнији и најуспjешнији трговац у региону", рекао је Тодорић.

Он сматра да је преузимање Меркатора прави потез и одлична ствар.

"Трговци у региону су премали, без удруживања не можемо конкурисати глобалним играчима", изјавио је власник Агрокора.

Тодорић тврди да отпуштања у Меркатору неће бити јер, каже, у Агрокору је и недавно запослио нових 350 радника. У успjех свог конгломерата нимало не сумња. Зато је, каже, и ишао у овакав ризик.

"За ово сам рескирао свој новац. Ако не успијем, изгубићу све", закључује Тодорић.

Концерн Агрокор купио је већински удео у Меркатору за укупно 544 милиона евра. Од тога се 324 милиона евра односи на стицање стопостотног власништва, 200 милиона евра за смањење финансијских обавеза Меркатора, а 20 милиона за оперативно финансирање текућег пословања Меркатора.

Двије компаније ће заједно остваривати готово 7 милијарди евра годишњег прихода, запошљавати више од 64.000 људи, и биће водећа компанија у сектору малопродаје и производње хране у региону и шире.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана