Телекому Aустрија 15 дана да побољша понуду

Глас Српске
Телекому Aустрија 15 дана да побољша понуду

БЕОГРAД - "Телекому Aустрија" (ТA) остављен је рок од 15 дана да допуни документацију и прилагоди понуду условима тендера за продају 51 одсто капитала "Телекома Србија".

Ово је одлучила Влада Србије послије мишљења Радне групе да финансијски дио понуде не одговара условима прописаним тендером.

У складу са овом анализом, Влада Србије затражила је од "Телекома Aустрија" да допуни документацију коју је доставио, као и да финансијски дио понуде прилагоди условима који су прописани тендером, јавиле су јуче агенције.

Влада Србије одредила је да је минимална цијена за 51 одсто акција "Телекома Србија" 1,4 милијарде евра.

"Телеком Aустрија" понудио је 950 милиона евра за акције и 450 милиона евра за инвестиције, што није у складу са финансијским условима.

Тендер је расписан 20. октобра 2010. године и завршен 21. марта ове године и тог дана је стигла само једна понуда и то "Телекома Aустрија".

Предсједница Савјета за борбу против корупције Верица Бараћ рекла је за Б92 да нигдје није писало да је минимална цијена за продају "Телекома" 1,4 милијарде евра, док су челници Владе Србије увјеравали другачије.

Власништво

"Телеком Србија" посједује "Телеком Српске" у БиХ и компанију "М:тел" у Црној Гори. У власничкој структури, држава Србија тренутно има већински удио од 80 одсто акција у "Телекому Србија", док ОТЕ, у којем "Дојче телеком" посједује 30 одсто акција, има 20 одсто акција српске телекомуникационе компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана