Телеком Српске најбољи платиша

Марина Чигоја
Телеком Српске најбољи платиша

Бањалука - Пореска управа РС објавила је јуче списак 100 највећих редовних уплатилаца пореза и доприноса, који су све обавезе измирили до почетка овог мјесеца, а водећи на листи су "Телеком Српске", предузећа "Електропривреде РС" и банке.

- На списку се налазе предузећа која на крају фебруара нису имала пореских дуговања и која редовно подносе пореске пријаве. Порески обвезници су рангирани према висини плаћених пореза и доприноса у 2013. години - наведено је на сајту Пореске управе РС.

На првом мјесту налази се "Телеком РС", а слиједе Рудник и термоелектрана "Угљевик", Рудник и термоелектрана "Гацко", "Арселор Митал" из Приједора и "Хидроелектране на Требишњици". На шестом мјесту налази се Нова банка Бањалука, затим Хидроелектране на Дрини, док листу десет највећих и најредовнијих уплатилаца заокружују НЛБ Развојна банка, Хипо Алпе Адрија банка и Уникредит банка.

Савјетник генералног секретара Спољнотрговинске коморе БиХ Игор Гавран каже да, с обзиром на структуру привреде, није изненађење што баш предузећа која се налазе међу првих десет најредовније измирују своје обавезе.

- Није лоше да се компаније које значајно учествују у пуњењу буџета на неки начин и промовишу, али за разлику од листе дужника, која има значајан утицај притиска на повећање прихода, ова листа такав ефекат неће имати - казао је Гавран.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана