Телеком Српске купио подгорички М:тел

Ведрана Кулага
Телеком Српске купио подгорички М:тел

БAЊA ЛУКA - Компанија "Телеком Српске" купила је за десет милиона евра 49 одсто капитала компаније "М:тел" из Подгорице, која се налази у власништву холандске компаније "ОГAЛAР" Б.В, , потврђено је јуче "Гласу Српске" у компанији "Телеком Српске".

Послије успјешно окончаних преговора, 1. фебруара ове године, наводи се у извјештају објављеном на Бањалучкој берзи, потписан је уговор о куповини.

- Ово је потврда одличног пословања "Телекома Српске" у протекле двије године. То је и први пут да ће једна домаћа телекомуникациона компанија проширити своје пословање изван граница БиХ - наведено је на сајту берзе.

Додаје се да се ради о добром и дугорочном пословном потезу, а реализацијом овог уговора "Телеком Српске" створиће још боље претпоставке за сопствени развој и раст кроз различите ефекте синергије у региону.

"Телеком Српске" започео је у јануару ове године преговоре о куповини мањинског пакета акција подгоричког "М:тела", који припада компанији "ОГAЛAР" Б.В.

"М:тел" Подгорица је почео са радом 9. јула 2007. године и на основу добијених лиценци врло брзо постао значајан телекомуникациони оператор, препознатљив по квалитетним услугама, приступачним цијенама и лидерској улози у увођењу нових технологија и сервиса.

"М:тел" Подгорица

"М:тел" Подгорица у Црној Гори има више од 400.000 корисника мобилне телефоније, чиме држи око 30 одсто тржишног учешћа. Подгорички "М:тел" је и  фиксни оператор са око 7.000 корисника фиксне телефоније које реализује коришћењем WiMAX технологије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана