Тегелтија: ХЕТ наставља тренд успјешног пословања

СРНА
Тегелтија: ХЕТ наставља тренд успјешног пословања

Требиње - Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да Хидролектране на Требишњици /ХЕТ/ настављају тренд успјешног пословања из претходне године у корист Херцеговине и цијеле Републике Српске.

"Изузетни финансијски резултати постигнути током прошле године не могу се приписати само доброј хидрологији већ раду свих запослених у овом предузећу, као и добрим производним капацитетима", истакао је Тегелтија данас након сједнице Надзорног одбора ХЕТ-а у Требињу.

Он је додао да ово предузеће наставља и са значајним инвестиционим улагањима, првенствено у Хидроелектрану Дабар, али и у друге пројекте у вези са унапређењем и заштитом од поплава.

Говорећи о могућим кадровским промјенама у енергетском сектору, Тегелтија је рекао да су то само спекулације о којима се већ дуже вријеме говори.

Тегелтија је додао да Требиње спада у ред општина које добијају највећи дио средстава од хидроакумулација, напомињући да је општина Билећа упутила захтјев да се преиспита расподјела између ове локалне заједнице и Требиња.

"У овом тренутку све општине остварују значајан извор средстава од хидроакумулације и стварају шансу за развој, па захтјев за повећањем тих средстава није баш нешто што би било добро", каже Тегелтија и додаје да би на тај начин настало раслојавање између оних општина које су у прилици да имају накнаду у односу на оне које немају.

Тегелтија је напоменуо да је у току провјера коришћења кредитних средстава појединих општина, напомињући да се она по закону не смију трошити у било коју текућу потрошњу, већ искључиво за капитална улагања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана