Тегелтија: Депозити до 50.000 КМ у Бобар банци биће намирени

Срна
Тегелтија: Депозити до 50.000 КМ у Бобар банци биће намирени

Бањалука - Министар финансија старог сазива Владе Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да је Агенција за банкарство раније више пута упозоравала Бобар банку да предузме потребне мјере како би спријечила ситуацију у којој се сада налази.

"Агенција за банкарство Српске у Бобар банци предузима мјере које су првенствено у циљу заштите депозита грађана које имају у тој банци", потврдио је Тегелтија.

Он је за Алтернативну телевизију рекао да је за грађане важно да добију своја средства из Бобар банке, те додао да је сасвим извјесно да ће грађани који имају своје депозите у банци до 50.000 КМ бити намирени.

Тегелтија каже да ће они који имају веће износе од тога средства добити у омјеру колико буде могло да се наплати по разним основама.

Тегелтија је на прошлим општим изборима изабран за народног посланика, али по мишљењу Секретаријата за законодавство и Комисије за спречавање сукоба мишљења Републике Српске може у техничком мандату обављати функцију министра финансија.

Одговарајући на питање да ли ће се наћи у новој влади Српске, коју треба да састави мандатар Жељка Цвијановић, Тегелтија је рекао да је "капитен тај који саставља тим и да од капитена зависи ко ће бити у том тиму".

Привремени управник обавезан је да у року од 60 дана од именовања предложи мјере из члана 113 Закона о банкама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана