ТЕ Гацко почела са радом

Глас Српске
ТЕ Гацко почела са радом

ГAЦКО - Термоелектрана "Гацко" (ТЕ) јуче је, послије успјешно завршеног редовног годишњег ремонта постројења и замјене нисконапонског постројења властите потрошње, почела са радом, рекао је руководилац ТЕ "Гацко" Максим Скоко.

Он је навео да су упоредо са ремонтом, који је трајао 34 дана, замијењена и 0,4 киловолтна постројења, односно нисконапонска постројења властите потрошње, јавила је Срна.

- За ремонт, који је завршен шест дана прије рока утрошено је око четири милиона марака, односно милион марака мање од планираних трошкова - рекао је Скоко и додао да је из кредитних средстава Свјетске банке, кроз пројекат "Пауер четири", за замјену постројења властите потрошње било планирано да се утроши око шест милиона марака.

Скоко је објаснио да су оквиру ремонта, осим замјене постројења властите потрошње, ремонтована и турбинска, котловска и генераторска постројења, помоћни објекти и друго.

Истакао је да је захваљујући доброј погонској спремности постројења, ТЕ "Гацко" испунила план производње до почетка ремонта од 423 милиона киловат-часова електричне енергије, те додао да се захваљујући тренутним залихама може обезбиједити нормално одвијање производног процеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана