ТЕ “Гацко”: Октобарска производња највећа мјесечна за 12 година

Агенције
ТЕ “Гацко”: Октобарска производња највећа мјесечна за 12 година

Гацко - Термоелектрана “Гацко” у октобру је произвела 171.828.800 киловат-часова електричне енергије, што представља највећу мјесечну производњу од марта 2000. године, потврдио је данас руководилац ТЕ “Гацко” Максим Скоко, преносе агенције.

Према његовим ријечима, добри производни резултати овог привредног гиганта остварени су, првенствено, захваљујући доброј погонској спремности и квалитетно обављеном капиталном ремонту постројења.

Скоко је напоменуо да је, упркос пет дана дужег трајања капиталног ремонта, остварен план производње за десет мјесеци и да су створени реални предуслови да се оствари и годишњи план производње за ову годину, који износи 1.433.000.000 киловат-часова.

- Термоелектрана “Гацко” тренутно ради стабилно и без проблема - рекао је Скоко и навео да залихе угља на депонији Термоелектране износе око 170.000 тона, што представља залиху довољну за око три седмице рада.

Он је додао да осталих енергената, уља и мазива, хемикалија и техничких гасова има у количинама потребним за несметано одвијање процеса производње електричне енергије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана