Тамарис купио Чајавечеву фабрику

Мика Милуновић
Тамарис купио Чајавечеву фабрику

БAЊA ЛУКA - Приватна компанија "Тамарис" купила је јуче предузеће "Чајавец - Штампане везе" на четвртој лицитацији за продају некретнина у стечају, која је одржана у бањолучком Основном суду.

Стечајни управник у фабрици "Чајавец - Штампане везе" Милан Латинчић казао је да је "Тамарис" у коверту доставио понуду на износ од 2.001.000 марака, што је за 27 одсто нижа цијена у односу на 2,7 милиона марака, на колико су судски вјештаци процијенили сву имовину фабрике "Чајавец - Штампане везе".

- Постигнута је добра цијена, с обзиром на то да је у огласу за продају назначено да цијена неће бити спуштана испод два милиона марака. Презадовољан сам резултатима лицитације, јер коначно смо добили муштерију за продају фабрике. Досад су одржане три лицитације и проглашене су неуспјелим, јер није било заинтересованих купаца - рекао је Латинчић и додао да "Тамарис" мора у року од 30 дана да уплати цијену коју је понудио за некретнине.

Имовину фабрике чини једна зграда, неколико пословних простора и земљишна парцела од 3.000 квадратних метара.

Представници радника у Одбору повјерилаца Драган Миљевић, Сока Вулин и Мира Бркљач, на лицитацији која је одржана 14. јуна, упознали су суд да им предузеће за плате дугује 1,4 милиона марака, те да им је стечајни управник признао знатно мање, односно само 800.000 марака.

Расподјела

Милан Латинчић је рекао да сви радници и повјериоци који су незадовољни расподјелом новца треба да приложе писмени доказ о томе.

- Укупна дуговања фабрике износе 4,2 милиона марака и од овог износа признао сам 67 одсто потраживања радницима. Према његовим ријечима, радници и повјериоци ће бити исплаћени у складу са приходима оствареним продајом комплетне имовине у фабрици "Чајавец - Штампане везе".                                                                                       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана