Тадић посјетио фабрику “Фијат аутомобили Србија” у Крагујевцу

Агенције
Тадић посјетио фабрику “Фијат аутомобили Србија” у Крагујевцу

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић посјетио је Фабрику “Фијат аутомобили Србија” у Крагујевцу пред почетак серијске производње новог модела “500Л”, који је оцијенио као одличан аутомобил, као и компанију, за коју је сматра да ће и у будућности бити поуздан привредни субјекат, преносе агенције.

Тадић је са директором “Фијат-Србија” Антониом Ћезаре Фераром обишао погон монтаже, гдје је у току постављање најсавременије опреме за израду аутомобила “Фијат 500Л”.
Српски предсједник је том приликом рекао да од добијања кандидатуре за чланство у ЕУ страни инвеститори виде колико је Србија добро мјесто за развој посла и да је корист од тога за државу и њене грађане велика.
“Фијат 500Л” ће се производити у новој фабрици у Крагујевцу на основу уговора о заједничком улагању, који су 2008. године потписали “Групација Фијат аутомобили” и Влада Србије.
Најављено је да ће се нови модел наћи у продаји до краја 2012. године или почетком 2013. године, као и да ће у новој фабрици до краја године бити запослено 2.433 радника. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана