Тадић и Маркионе о плановима за даљи развој фабрике ФAС

РТС
Тадић и Маркионе о плановима за даљи развој фабрике ФAС

Београд - Уочи свечаног отварања крагујевачке фабрике “Фијат аутомобили Србија”, кандидат за предсједника Србије листе “Избор за бољи живот” и лидер Демократске странке Борис Тадић састао се са генералним директором групације “Фијат-Крајслер” Серђом Маркионеом, преноси РТС.

Тадић је, на радном састанку са Маркионеом на Калемегдану, разговарао о плановима за даљи развој фабрике ФАС.

ФАС је заједнички пројекат Владе Србије и италијанског “Фијата” и највећа инвестиција на тлу Србије у протеклих неколико деценија, вриједна око милијарду евра, од које се очекује да значајно допринесе опоравку домаће привреде.

Генерални директор ФАС-а Антонио Ћезаре Ферара раније је најавио да ће серијска производња модела “фијат 500 Л” почети у погонима фабрике у Крагујевцу током сљедећег мјесеца.

Маркионе је почетком марта на свјетској премијери “фијата 500 Л” на Међународном салону аутомобила у Женеви, на којој је присуствовао и Борис Тадић, рекао да ће наредне године “Фијат” продати 160.000 аутомобила новог модела.

Компанија “Фијат-Крајслер” је почетком фебруара саопштила да ће почетна цијена модела “500 Л” бити око 16.000 евра, а да ће се производити двије бензинске верзије тог возила и једна с дизел мотором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана