Таблет хит у Српској

Јелена Бјелица
Таблет хит у Српској

Бањалука - Мањи и лако преносиви таблет рачунари постали су хит међу становницима Српске, а трговци истичу да је њиховој популарности допринијела и цијена, јер се могу купити већ за 200 марака.

У продавници рачунара "Ист код" у Бањалуци истичу да у прилог све већем интересовању за ове рачунаре иде и чињеница да су они, поред других предности, и доста јефтинији од лаптоп рачунара.

- Таблет рачунари су нешто ново на нашем тржишту, и због тога су постали веома популарни међу становницима Српске. Цијена им је изузетно приступачна тако да се најјефтинији таблет може набавити и за 200 КМ. Сви они имају добар андроид систем, а цијена расте у зависности од произвођача и опција које нуди - рекли су у "Ист коду".

Истакли су да су у посљедњих 15 дана продали више од 20 таблет рачунара.

- Углавном су тражени они мало јефтинији због чега у понуди имамо највише таквих таблет рачунара. Најскупљи таблет који имамо креће се око 460 КМ. Има и оних купаца који траже таблет чији је произвођач "Епл", али њих морамо посебно наручивати јер су они прилично скупи и немамо их у продаји - казали су у "Ист коду".

У продавници рачунара "Инфо ком" у Бањалуци такође истичу да су ови мали рачунари постали веома популарни.

- Најтраженији је таблет "Самсунг галакси" чија се цијена креће од 400 до 550 КМ. Њихова предност је у томе што су доста практичнији, лакши и имају андроид систем, што значи да имају одличне апликације - рекли су "Инфо кому".

И у продавници рачунара "Сони" у Бијељини рекли су да су таблет рачунари веома актуелни и продавани у посљедње вријеме.

- Цијене се крећу од 350 па до 600 КМ. Таблет рачунари су постали веома популарни, а многи долазе и распитују се за њихову цијену, карактеристике, предности - рекли су у "Сонију".

Најјефтинији

Индија није само земља у којој је произведен најјефтинији аутомобил на свијету. Тамо је осмишљен и најјефтинији таблет на свијету, који кошта само 40 долара.
Супер-јефтини таблет "Аакасх" је производ компаније "ДатаЊинд". Уређај је намијењен становницима са ниском куповном моћи и онима који не могу или не желе да купе компјутер.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана