Свислајон отвара фабрику дјечје хране у Требињу

Срна
Свислајон отвара фабрику дјечје хране у Требињу

Требиње - Предсједник компаније "Свислајон Таково" Родољуб Драшковић отвориће у априлу ове године фабрику дјечје хране "Јувитана" у Требињу, а најавио је реализацију неколико важних пројеката и у другим херцеговачким општинама.

Драшковић је изјавио да ће ускоро бити завршена припрема погона за производњу дјечје хране и да би до марта требало да буду завршена и испитивања ових производа.

- То су производи највишег нивоа здравствене исправности и квалитета. Послије завршетка овог планирамо и реализацију новог пројекта производње дјечје козметике, конфекције и хигијенске заштите - рекао је Драшковић.

Компанија из Србије инвестираће у овој години и у друге херцеговачке општине, а Драшковић каже да је већ ангажовао стручне тимове који су задужени за идејне пројекте.

- Постоје двије области којима ћу посветити пажњу, а то су развој индустрије у Билећи и развој агроиндустријског комплекса у Поповом и Дабарском пољу. Ту имам намјеру да изградим агроиндустријски комбинат који ће са својим финалним производима освајати тржишта не само регије него и цијелог свијета - навео је Драшковић.

Он каже да ће динамика инвестиција зависити од привредног, али и политичког амбијента у Херцеговини.

- Све релевантне институције и актери морају да пруже максималан допринос економском развоју ове регије и схватити да исељавање становништва више не може бити толерисано и оправдано - рекао је Драшковић.

У десетогодишњем радном искуству у Херцеговини, додаје он, није имао проблема са квалитетном радном снагом, наводећи да ће такву поруку послати и на инвестиционој конференцији која би у априлу требало да буде одржана у Требињу.

- Позваћу све пословне партнере и озбиљне људе из бизниса како би се упознали са овим амбијентом и потенцијалима. Пословни и привредни амбијент у Требињу и Херцеговини је врло повољан, јер је Херцеговина отворена за инвеститоре и има и привредни и потенцијал са аспекта људских ресурса - каже Драшковић.

Компанија "Свислајон" већ деценију успјешно послује у Херцеговини гдје има више погона за производњу хране, а инвестирала је и у друге области.

Србија

Говорећи о пословању "Свислајона" у Србији Родољуб Драшковић је истакао да у тој земљи годишње инвестира више од десет милиона евра. У овој години је планиран пројекат ревитализације српског тржишта и раст од око 20 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана