Свим читаоцима бесплатних 50€ за трговање Peugeot дионицама

Агенције
Свим читаоцима бесплатних 50€ за трговање Peugeot дионицама

Тренутна цијена дионица Peugeot-а креће се око 14 долара, а према Financial Times-у цијена дионица би лако могла ове године досећи 27 долара.

FXLider, свим читаоцима даје БЕСПЛАТНИХ 50 ЕВРА за трговање цијеном дионица Peugeot-а, на свјетској берзи.

50 евра за трговање преузмите овдје.

Прије само двије године Peugeot је био на ивици колапса, што је довело до тога да је почетком 2014. године Француска одлучила помоћи овој ауто компанији са 3 милијарде евра. Француска влада и кинески произвођач аутомобила ’Донгфенг’, купили су сваки појединачно по 14% удјела у компанији. Од тада је Carlos Taveres, који се налази на мјесту  предсједника управног одбора, реорганизовао  предузеће  и обновио профитабилност,  смањењем броја модела као и трошкова рада.

У 2015. години остварен је профит од 1.2 милијарде евра. Поредбе ради, у 2014. години компанија је била у губитку 555 милиона евра. Компанија је у претходној години такође остварила и слободан проток новца од 3.8 милијарди евра, чиме је надмашила циљних 2 милијарде евра, који је планиран за период 2015.-2017.године.

5. априла Peugeot ће објавити нови план раста у коме ће предложити дивиденду  на зараду у 2016. години, што би био први пут да се исплаћује дивиденда од 2010. године.

Одлични прошлогодишњи резултати били су потпомогнути  и опоравком европског тржишта аутомобила, које је претрпјело велике губитке након финасцијске кризе. Продаја аута је током прошле године у ЕУ порасла 9.3% што је највећа стопа раста од 2009. године.

Крајем фебруара компанија је објавила како је сада, када је остварила све средњорочне финансијске циљеве, спремна успоставити сарадњу и са другим произвођачима аутомобила. Peugeot је током прошломјесечне посјете предсједника  Ирана Француској,  потписао уговор с иранском ауто компанијом Кходро у вриједности од 427 милиона евра у виду отписа дуга, бонуса и разних попуста. Као дио овог договора, Peugeot и Цитроен ће заједно с Кходро производити 200.000 возила мјесечно, кориштењем дијелова произведених у Ирану.

**

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kojeg finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана