Швајцарци туже лесковачу Невену због Косилија

Агенције
Швајцарци туже лесковачу Невену због Косилија

Лесковац -- Фирма Хемофлор СА са сједиштем у Швајцарској, која је једини легални корисник лиценце "Косили", покренуће поступак за поништење жига новог производа "Косалија".

Косалијуи је недавно пласирала Невена из Лесковца.

Према тврдњама Chemoflorа СА, употребом имена "Косалија", фирма из Лесковца врши фалсификовање оригиналног жига Косили, како визуелно тако и фонетски.

Хемофлор ће од судских органа захтjевати привремену мjере забране производње и продаје свих производа под називом "Косалија", што треба да доведе до повлачења и уништења све робе која се налази на тржишту под тим називом.

Против Невене ће, код надлежних судских органа, бити покренут поступак због коришћења амбалаже која је дио деценијског имиџа бренда "Косили", јер се, како тврде у Хемофлору, ради о визуелној обмани потрошача.

Фирма Хемофлор наредних дана обавестиће јавност о томе ко ће бити нови корисник подлиценце за бренд "Косили", што подразумјева право производње, услужне производње, продаје и дистрибуције на територији бивше Југославије.

Лесковачка Невена кренула је крајем јуна ове године, производњу нове беби колекције под називом "Косалија'. Пошто је Невена изгубила лиценцу за "Косили", јер није имала да плати 600.000 ева за њено коришћење, покренула је нови бренд.

Према тврдњама менаџмента лесковачке фирме, нови бренд заштићен је код Завода за заштиту интелектуалне својине и међународне агенције VIPO.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана