Сва документација у складу са прописима

Глас Српске
Сва документација у складу са прописима

БAЊAЛУКA - Власник и директор компаније “Интеграл инжењеринг” Лакташи Слободан Станковић рекао је Срни да су приватизација ГИК “Хидроградња” Пале и раскид приватизационог уговора урађени потпуно транспарентно, а да је сва документација у складу са прописима, доступна свима и може да буде предмет било које контроле.

Нагласио је да приче да се раскидом приватизационог уговора руши економија Српске и легализује пљачка немају везе са истином. Додао је да је све трансакције у вези са продајом хотела “Панорама” водила “Хидроградња”, а новац је трошила на исплату плата радницима и измирење трошкова.

Предсједник Синдикалног одбора ГИК “Хидроградња” Пале Жељко Милисављевић рекао је да су радници задовољни протоколом о сарадњи који је потписан измећу њиховог предузећа, “Интеграл инжењеринга” и Владе РС, а којим је предвиђен споразумни раскид приватизационог уговора са купцем капитала “Хидроградње”, компанијом “Интеграл инжењеринг” из Лакташа, с тим да ова фирма обезбиједи средства за измирење дијела потраживања радника и то 360.000 КМ до краја сљедеће седмице и 150.000 КМ до 10. априла ове године.

СДС је позвао у суботу истражне органе да испитају приватизацију предузећа “Хидроградња” и оцијенио да раскидом уговора о приватизацији “Хидроградње” Пале, између овог предузећа и “Интеграл инжењеринга” из Лакташа, те најавом изградње Термоелектране “Угљевик два”, на исти начин као у случају ЧЕЗ, Влада РС “уништава привреду и економију РС”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана