Сутра прва лицитација за продају имовине предузећа Енергоинвест - Расклопна опрема

Aгенције
Сутра прва лицитација за продају имовине предузећа Енергоинвест - Расклопна опрема

Источно Сарајево - У Привредном окружном суду Источно Сарајево за сутра је заказана прва лицитација за продају имовине предузећа "Енергоинвест - Расклопна опрема" /РАОП/, чија је вриједност процијењена на 31 милион КМ, рекао је предсједник синдиката РАОП-а Синиша Милошевић.

Милошевић је подсјетио да је лицитација до сада одгађана два пута - 16. маја због разговора са неким партнерима, а 21. јуна због неспремности представника Пореске управе Републике Српске.

"Очекујемо да ће сутра све бити у реду и да ће прва лицитација проћи како треба. Нама је најважније да знамо да тај процес тече", рекао је Милошевић.

Он је потврдио да су у току разговори са евентуалним руским партнерима који су обишли РАОП и изразио наду да ће успјети да сачувају своје предузеће.

Пореска управа Републике Српске у фебруару је окончала попис имовине РАОП-а, након чега је услиједила њена судска и пореска процјена.

Предузеће РАОП обуставило је производњу почетком године, а највећи проблем је што дио радника не може да оде у пензију, јер им пет година нису уплаћени доприноси, затим што радници нису примили плате 36 мјесеци, а имовина, којом би могли да зарађују плате, пропада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана