Сутра почиње “Јахорина економски форум”: Западни Балкан као тржиште будућности

Г.С.
Сутра почиње “Јахорина економски форум”: Западни Балкан као тржиште будућности

БАЊАЛУКА - Можемо да брендирамо западни Балкан као тржиште будућности, нових индустрија, простор на који људи радо долазе и радо му се враћају. Још можемо искористити потенцијал интегрисаног тржишта од 18 милиона људи, поручује Горан Рачић, предсједник Организационог одбора “Јахорина економског форума” уочи почетка форума сутра на нашој планинској љепотици.

- Имамо шансу да будемо дио нове економије у тренутку када се на глобалној економско-политичкој сцени дешавају велике промјене. Да искористимо иновације, технолошки напредак, изузетне појединце које имамо и који су најбољи амбасадори региона - рекао је Рачић.

Зато ће, додао је, теме овогодишњег форума обухватити све сегменте од значаја не само за економију већ и цјелокупан друштвени систем.

- Бавићемо се темама модерне пољопривреде, предузетништва, зелене агенде, образовног система, новим миграцијама и посљедицама на тржиште радне снаге, кретањем инфлације, спортом, али и новим технологијама и растућим креативним индустријама - наглашава Рачић.

Поред панелиста из свијета политике попут Борјане Кришто, предсједавајуће Савјета министара БиХ, Милоша Вучевића, потпредсједника Владе Републике Србије, Милорада Додика, предсједника Републике Српске, Ђорђа Радуловића, савјетника предсједника Владе Црне Горе за спољну политику, на форуму ће говорити и значајне личности из свијета креативних индустрија које су оствариле регионалну и свјетску славу, регионални инвеститори у ИТ сектор и стартапове, жене лидерке из корпоративног свијета, креаторке јавних политика, научнице и иноваторке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана