Суштинска реформа банкарског сектора

Глас Српске
Суштинска реформа банкарског сектора

ДAВОС - Одрживост привреде и одговорност је оно што владе могу учинити како би довеле до опоравка економије од глобалне кризе, истакнуто јуче на затварању Свјетског економског форума у Давосу, јавио је Би-Би-Си.

Учесници форума оцијенили су да је реформа финансијског сектора од суштинске важности након глобалне економске кризе и да се банкари морају помирити са оштријим регулацијама.

- Реформа финансијског сектора је од суштинске важности, јер је опоравак још несигуран послије најгоре глобалне кризе за посљедњих неколико деценија, иако има добрих вијести посебно у Aзији - рекли су учесници форума.

Aмерички конгресмен Берни Франк рекао је послије састанка британског и француског министра финансија Aлистера Дарлинга и Кристине Лагар, шефа Европске централне банке Жан-Клод Тришеа и директора приватних банака, да ће доћи до регулација и да банкари то разумију.

На питање да ли су присутни банкари сагласни са већим регулацијама, Франк је рекао да није важно да ли се они слажу или не.

- Политичко руководство, засигурно у СAД, кренуће са оштрим и разумним регулацијама - рекао је Франк.

Оснивач "Мајкросфта" Бил Гејтс и његова супруга Мелинда су најавили обећавајући десет милијарди долара у наредних
десет година како би се помогло истраживање, развој и испорука вакцина најсиромашнијим земљама у свијету.

Многи бизнисмени су такође обећали да ће они или њихове компаније помоћи Хаитију како би што лакше пребродили велике посљедице земљотреса.

Људи доживјели рецесију

Свијет је доживио статистички економски опоравак а људи рецесију, изјавио је привредни савјетник америчког предсједника Барака Обаме, Лери Самерс ставивши на тај начин печат на Свјетски економски форум у Давосу. Банкари су наговијестили да би се могли сложити са далекосежним реформама донесеним у Давосу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана