Суспендовани летови Боснија ванд ерлајнза

Агенције
Суспендовани летови Боснија ванд ерлајнза

Сарајево - Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ (BHDCA) суспендовала је све летове компаније "Боснија ванд ерлајнз" (BWA).

Разлог за ту одлуку је што BWA није авиокомпанија, а грчки авиопревозник "Хермес ерлајнз", уз помоћ чије су лиценце авиони BWA летјели, није објаснио како су ове двије компаније повезане.

- BWA нема одобрен ниједан лет. Компанији "Хермес ерлајнз" одобрени су летови за Атину сваке недјеље до 22. марта 2015. године. С обзиром на то да смо од "Хермес ерлајнза" тражили да нам доставе уговор са BWA до 30. јануара 2015. године, што они нису учинили, BHDCA је суспендовала раније одобрене летове овој авиокомпанији - кажу у BHDCA.

BWA је регистрована у Горњим Дубравама у Живиницама 2014. и сада има сједиште у Сарајеву као друштво са ограниченом одговорношћу за авиосаобраћај, туризам и трговину. Због тога из те компаније тврде да им нико не може забранити да у њиховом називу стоји ријеч авиокомпанија. Међутим, да би се могли тако звати BWA мора да има потврду ваздушног оператера коју издаје BHDCA, а BWA потврду није ни тражила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана