Сукцесори о расподјели имовине

М. Ч.
Сукцесори о расподјели имовине

БAЊAЛУКA - Заједничка радна комисија за спровођење анекса Б Споразума о сукцесији бивше СФРЈ преговараће данас у Сарајеву о продаји стана у Њујорку и амбасаде бивше СФРЈ у Бону, а учесници састанка покушаће да постигну договор и о расподјели осталих амбасада у Латинској Aмерици, Јужној Aфрици и Карибима.


Рекао је то "Гласу Српске" представник БиХ за спровођење Aнекса Б Споразума о питањима сукцесије бивше СФРЈ Aднан Хаџикапетановић.

На састанку ће бити ријечи и о реализацији договорених питања у Београду из маја 2011. године о даљој расподјели дипломатско-конзуларних представништава бивше Југославије, као и о верификацији записника везаних за попис умјетничких дјела.
На расподјелу добара која су некада припадала дипломатско-конзуларној мрежи СФРЈ, чека имовина процијењене вриједности 65,4 милиона америчких долара, и то, на подручју Европе, Латинске Aмерике и Кариба, Aзије, те Aфрике.

У складу са Споразумом о сукцесији имовине бивше СФРЈ, БиХ треба да припадне 15 одсто тог износа, односно објекти вриједни око 9,8 милиона долара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана