Студен холдинг и Бимал јачају на тржишту Турске

М. Ч.
Студен холдинг и Бимал јачају на тржишту Турске

Брчко - Аустријски "Студен холдинг", у чијем саставу послује и фабрика за производњу јестивог уља "Бимал" из Брчког, отворио је компанију за дистрибуцију у Истанбулу.

"Студен холдинг" ће путем новоосноване компаније "Студен гида Турска" омогућити лакши извоз свих производа који се производе у систему холдинга у Брчком. Турска је у посљедње двије године једно од главних извозних тржишта "Бимала" и "Студен холдинга".

- Наш циљ је развој и пласман наших производа у Турску, а нова компанија за дистрибуцију у Истанбулу даје прилику и другим компанијама из БиХ које нису дио наше пословне групе да своје производе извозе на тржиште Турске. БиХ са Турском има споразум о слободној трговини и турско тржиште препознаје квалитет производа из наше земље - изјавио је предсједник управе "Студен холдинга" и генерални директор "Бимала" Илија Студен, наводећи да је новооснована компанија резултат константног раста и развоја "Студен холдинга" на турском тржишту у посљедње двије године.

"Студен холдинг", у склопу којег послује 25 компанија у 14 земаља, већ дуже од 20 година успјешно управља трговином, производњом и дистрибуцијом прехрамбених производа, примарно на подручју југоисточне Европе и Блиског истока путем регионалних центара у Бечу, Брчком и Дубаију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана