Штрајк радника аеродрома у Хамбургу

Агенције
Штрајк радника аеродрома у Хамбургу

Берлин - Особље службе безбједности аеродрома у Хамбургу је започело је штрајк у борби за веће зараде и боље услове рада, а до сада је отказано око 110 летова, преносе агенције.

Њемачки медији наводе да ће штрајк трајати до 23 часа.

- Ситуација је напетија него проше седмице' - рекла је портпарол аеродрома Хамбург и најавила да ће током дана бити још отказаних летова.

Још током ноћи је на стотине путника било на терминалима, како би правовремено стигли да ''чекирају'' карте, а јутрос су неки путници, због кардиоваскуларних проблема, како јављају медији, морали да буду медицински третирани.

- Произвести једну такву ситуацију је неодговорно понашање штрајкача - рекла је портпарол аеродрома и најавила да се у најтежим случајевима може очекивати чекање у редовима и до четири часа.

Око 600 запослених у сектору контроле путника су прошле недјеље два дана штрајковали и у јануару један дан, тражећи сатницу од 14,50 евра, док је послодавац понудио 12,75 за ову годину, а за следећу 13,50 евра по сату.

- Штрајк је, међутим, на жалост, неизбјежан - кажу из синдиката Верди, који је организатор штрајка и указали да послодавци ''играју'' на карту добијања у времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана