Штрајк паралисао и Брисел

Агенције
Штрајк паралисао и Брисел

Брисел - Једнодневни штрајк радника жељезнице парализовао је ову врсту саобраћаја кроз Белгију и међународну брзу линију ка Лондону и Паризу, јавиле су агенције.

Штрајк, који је почео касно синоћ, свој врхунац достигао је током јутарњег шпица када је неколико десетина хиљада путника морало да аутомобила крене на посао и изађе на загушене аутопутеве на путу ка послу.

- У Бриселу, штрајк је успјешан и око 80 до 90 одсто људи обуставило је рад. Многи од чланова пропратног особља, такође су уштрајку тако да се може рећи да неће бити ниједног воза у Бриселу - рекао је званичник из синдиката “ЦГСП” Филип Пирс.

Очекује се да ће жељезнички саобраћај наставити са радом у касним вечерњим часовима а потпуна нормализацијка очекује се ујутро.

Жељезнички радници страхују да ће њихови радни услови бити нарушени према плану реформе и управе три компаније које тренутно врше надзор жељезничког саобраћаја у Белгији.

Синдикати желе да се поново успостави једна компанија која контролише жељезничку мрежу и саобраћај, наводећи да су за бројна и дуготрајна кашњења одговорна неорганизација управног система.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана