Штрајк паралисао Грчку

Глас Српске
Штрајк паралисао Грчку

AТИНA - Генерални штрајк двије водеће синдикалне конфедерације у Грчкој, које су јуче почеле штрајк због нових мјера штедње, паралисао је рад многих служби у земљи.

Штрајк је довео до обуставе поморског и међуградског жељезничког саобраћаја, привремено су отказани многи летови авиона, а и многе јавне службе и банке нису радиле, јавиле су агенције.   

Ово је други велики штрајк ове године који су организовали главни синдикати који окупљају запослене у јавном и приватном сектору.

- Штрајк је одговор радника, службеника и пензионера на чија се леђа сваљује терет привредне стабилизације и мјера штедње - изјавили су у синдикату.

Влада је најавила да ће овог мјесеца усвојити нови пакет мјера штедње који треба да обезбиједи више од 20 милиона евра.
Грчка се већ годину суочава са повременим штрајковима, пошто је влада због незапамћене економске и финансијске кризе присиљена да уводи оштре мјере штедње.
У влади тврде да је то прави пут да се смањи дефицит у државном буџету и предуслов да се добију кредити које су Aтини обећали Међународни монетарни фонд и европске финансијске институције у износу од 110  милијарди евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана