Што прије окончати стечај у Јелшинграду

Глас Српске
Што прије окончати стечај у Јелшинграду

БAЊAЛУКA - Министарство индустрије, енергетике и рударства РС упутило је јуче писмо Министарству правде РС са захтјевом да што прије код надлежног суда буде окончан стечајни поступак над Фабриком алатних машина (ФAМ) "Јелшинград" Бањалука.

- Влада РС, која је купац "Јелшинграда" не може преузети управљање овим предузећем док не буде окончан стечајни поступак - рекао је министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић послије састанка са бившим радницима и стечајним управником "Јелшинграда" Aлексом Њежићем, пренијела је Срна.

Ковачевић је рекао да је позајмица од 100.000 КМ за реализацију посла са њемачким партнером краткорочно рјешење и да је најбоље да што прије буде окончан стечајни поступак да би Влада преузела ово предузеће.

Њежић је рекао да, због хипотекарних проблема, Влада РС још не може преузети имовину предузећа, а да због недостатка новца још није могуће покренути производњу у "Јелшинграду".
Представник бивших радника ФAМ "Јелшинград" Недо Никодиновић рекао је да је у овом моменту за раднике најважније да Влада РС преузме управљање предузећем, именује ново руководство и покрене производњу у овом предузећу.

Влада РС је 14. октобра прошле године за 8,2 милиона КМ купила цјелокупну имовину ФAМ "Јелшинград", на другој поновљеној лицитацији у Окружном привредном суду Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана