Стижу најмање четири понуде за Телеком

Глас Српске
Стижу најмање четири понуде за Телеком

БЕОГРAД - На тендеру за продају 51 одсто акција "Телекома Србија" очекују се најмање четири понуде, рекао је шеф радне групе Владе Србије за продају компаније Вук Ђоковић.

Он је казао да је статус званичних понуђача на тендеру добило шест компанија, и то "Телеком Aустрија", "Дојче телеком", "Турксел", "Aмерика мовил", "Ведер инвестментс" и "Франс телеком", пренијеле су у петак агенције.

- Не очекујемо да се свих шест компанија јаве на тендер, али мислимо да имамо четири озбиљна понуђача - казао је Ђоковић.

Додао је да се нада да ће читава трансакција у вези са продајом и исплатом новца бити завршена почетком јесени.

- Влада Србије почетком фебруара добила је званичну потврду да је грчки ОТЕ, власник 20 одсто акција, спреман да уђе у заједничку продају удјела у компанији - рекао је Ђоковић и нагласио да се тренутно са грчком страном преговара могућност заједничке продаје 51 одсто компаније.

- Држава ће продати 31 одсто "Телекома" ако ОТЕ одлучи да прода свих 20 одсто акција које посједује - додао је Ђоковић.

Подсјетио је да је минимална цијена од 1,4 милијарде евра за 51 одсто "Телекома Србија" задовољавајућа и за ОТЕ.

Истакао је да ће Влада Србије задржати више од 20 одсто акција у "Телекому", те да ће учествовати у управљању.

Српски медији наводе да је "Франс телеком" већ одустао од учешћа на тендеру те да ће то учинити и "Aмерика мовил", која се интересује за куповину компаније у Пољској.

Aукција

Вук Ђоковић каже да би десетак дана послије 21. марта, када истиче рок за достављање понуда, требало да буде буде одржана аукција на којој би се надметале заинтересоване компаније.

- Побиједиће онај ко буде дао највећу понуду и начелно потпише уговор - казао је Ђоковић и додао да је за завршетак читаве трансакције потребно да се добију и регулаторне дозволе с обзиром на то да "Телеком" посједује компаније и у Републици Српској и Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана