Стириа купује удио у Вијестима

Глас Српске
Стириа купује удио у Вијестима

ПОДГОРИЦA - "Стириа медија интернешнл" и власници црногорске медијске куће "Дејли прес" јуче су уговорили "Стријину" куповину власничких удјела у црногорским дневним новинама "Вијести", објавио је poslovni.hr.

"Стирија" ће преузети, под условом да се с тим сложи црногорски савјет за медије, 25,1 одсто удјела у предузећу и тако употпунити круг досадашњих власника (амерички "Медија дивелопмент фонд" те четири друга власника, окупљена око оснивача компаније Жељка Ивановића).

- Корак уласка у Црну Гору је значајан и логичан, с обзиром на то да је наша група већ заступљена на тржиштима Хрватске, Словеније, БиХ, Србије и Италије - изјавио је члан управе "Стирије" задужен за међународне активности Клаус Швеигхофер.

"Стириа медија интернешнл" је предузеће-кћер у 100-одстотном власништву концерна "Стириа медиен", чијих пет новина у Хрватској и Словенији имају 2,2 милиона читалаца дневно.

У 2008. години "Стириа медија интернешнл" кроз своје 31 предузеће-кћер и удјеле у другим компанија остварила је промет од преко 100 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана