Стефановић обишао "Космос": У плану унапређење сарадње

Срна
Стефановић обишао "Космос": У плану унапређење сарадње

БАЊАЛУКА- На састанку министра одбране Србије Небојше Стефановића са министром енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем и руководством бањалучког "Космоса" разматрани су могући будући модалитети сарадње, који би били од значаја за наставак опремања Војске Србије, а у исто вријеме и за даљи развој овог предузећа.

Стефановић, који је у оквиру дводневне посјете Републици Српској посјетио предузеће за ремонт радарских, ракетних и рачунарских система "Космос" у Бањалуци, оцијенио да је та сарадња добра, али да има простора за њено даље унапређење.

Стефановић се састао са руководством "Космоса" и делегацијом Министарства енергетике и рударства Републике Српске, а тема разговора били су актуелни пројекти и досадашња сарадња, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић истакао је да је сарадња коју ово предузеће остварује са Србијом од великог значаја за његово функционисање и развој.

Он је захвалио Стефановићу за посјету Републици Српској, као и за исказану спремност за разговор о различитим видовима сарадње који су презентовани током састанка.

Директор "Космоса" Душан Вјештица, који је током састанка упознао Стефановића о капацитетима и производним могућностима овог предузећа, подсјетио је да између 40 и 50 одсто прихода предузеће остварује управо сарадњом са Министарством одбране Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана