Стечајна управница напустила Фруктону

Маријана Миљић
Стечајна управница напустила Фруктону

БAЊAЛУКA - Стечајни управник у бањалучкој "Фруктони" Љиљана Грујић поднијела је у петак оставку на ту функцију, због неслагања са приједлогом малих акционара фирме да се испита продаја некретнина овог предузећа на локацијама Београдска 24 и приједорска петља у Бањалуци.

Грујићева је послије рочишта у Окружном привредном суду у Бањалуци рекла да је "чисти авантуризам ићи у побијање неких правних радњи".

- Дала сам оставку на ову функцију, јер моји приједлози нису усвојени. Доћи ће нови стечајни управник који ће даље водити поступак - рекла је Грујићева, а пренијела Срна.

Она је предлагала подизање тужбе за све радње које сматра да нису у складу са законом, да би се у стечајну масу вратио дио средстава од продаје непокретности "Фруктоне".

Предсједник Удружења малих акционара у "Фруктони" Младен Перковић каже да је земљиште ове фирме на незаконит начин продато.

- У будућем периоду биће испитана ваљаност продаје некретнина "Фруктоне" - рекао је Перковић и додао да ако предузеће "Фруктона" поврати своје некретнине има могућност да одмах поново отпочне са радом.

Он каже да већински власник "Фруктоне" Недељко Поповић није испоштовао дуг од 13 милиона марака из приватизационог уговора за куповину предузећа, због чега су ништавне све одлуке које је већински власник доносио.

Бањалучки Привредни суд отворио је половином октобра стечајни поступак у Фабрици сокова "Фруктона". Прије тога фабрика је изгубила лиценцу за пуњење сокова "пепси".

Стечај

Представник радника "Фруктоне" Љубомир Кречар рекао је да су радници задовољни досадашњим поступком Привредног суда, али да му није познато какав ће бити крајњи исход у "случају Фруктона".

Кречар је рекао да је за сада рано говорити о могућности да Привредни суд поништи одлуку о покретању стечајног поступка у "Фруктони", јер су у овај процес "умијешане разне институције" које су омогућиле да се за један дан продају и укњиже некретнине овог предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана