Стабилно пословање - гарант успјеха на тржишту

СРНА
Стабилно пословање - гарант успјеха на тржишту

Бијељина - Предузеће "Млијекопродукт" из Козарске Дубице, четири мјесеца након уласка Хрватске у ЕУ и привременог престанка извоза млијечних производа у ову државу, задржало је стабилност пласмана производа и откупа сировог млијека и забиљежило знатно повећање количина у откупу и преради сировине у односу на 2012. годину.

Подсјећајући на значајну предност која се огледа у припадности водећем регионалном мљекарском систему "Имлек", из ове фирме је саопштено да, према посљедњим званичним подацима, учешће "Млијекопродукта" у укупном откупу сировог крављег млијека у БиХ износи више од 30 одсто, што ово предузеће ставља у позицију убједљивог лидера у овом сегменту.

У овом предузећу истичу да посљедњих година "Млијекопродукт" биљежи константан раст у откупу сировог млијека, тако да ће реализација откупа сировог млијека у 2013. години забиљежити рекордне вриједности и бити на нивоу већем од 70 милиона литара.

Предсједник Управног одбора "Млијекопродукта" Ранкица Марељ истакла је да привремени престанак извоза у Хрватску није пореметио планиране инвестиције у развој примарног сектора.

Она каже да је "Млијекопродукт" у овој години инвестирао више од милион КМ у модернизацију опреме на фармама набавком лактофриза, гдје су за 100 породичних фарми обезбијеђени најмодернији лактофризи чиме је план инвестиција за ову годину потпуно реализован.

"Сматрамо да на постојећим фармама има потенцијала за побољшање квалитета сировине, као и за подизање ефикасности кроз повећање млијечности и унапређење расног састава, те смо из тог разлога у 2013. години уложили знатна средства и у набавку 100 квалитетних стеоних јуница. Ове инвестиције смо финансирали из властитих средстава", каже Ранкица Марељ.

Она је најавила да предузеће планира да у 2014. години отпочне нови значајан инвестициони циклус који ће трајати неколико година.

У "Млијекопродукту" истичу да током цијелог периода пословања имају одличну сарадњу са надлежним републичким институцијама и изражавају наду да ће такав тренд бити настављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана