Српска промовисала најјаче туристичке адуте

Aгенције
Српска промовисала најјаче туристичке адуте

Нови Сад – У Новом Саду данас је завршен 46. међународни сајам туризма, на коме је Република Српска промовисала своје најзначајније туристичке адуте, посебно оне који се односе на предстојећу зимску сезону на Јахорини.


Туризам Српске представљен је на штанду Туристичке организације Републике Српске, једном од најпосјећенијих мјеста на престижној сајамској манифестацији.

На овогодишњем сајму признање "Туристичка призма" с повељом додијељена је Хотелу "Лавина" на Јахорини, најмлађем хотелу на Јахорини, за квалитет и иновације у туризму.

То високим међународно признање традиционално додјељује познати часопис из Новог Сада "Туристичка призма", чији је директор и главни и одговорни уредник Ђорђе Михајловић.

Из Туристичке организације Источно Сарајево тур-оператерима представљене су овогодишње цијене полупансиона и ски-пасова на Јахорини.

У зависности од квалитета смјештаја и дијела сезоне, цијене полупансиона износе од 25 евра до 80 евра, док ће цијена дневног ски-паса бити око 18 евра.

Туристичка организација Бањалуке у туристичкој понуди представила је древни обичај слављења српске славе у аутентичном дому поткозарских домаћина.

На штанду Туристичке организације Републике Српске нашле су се све значајније туристичке организације из Српске, хотелски капацитети, те бањско-климатско-рекреативни центри из свих крајева Српске.

Туристичку понуду на овом штанду промовисали су представници Источног Сарајева, Требиња, Лакташа, Бањалуке, Сребренице, Вишеграда, Зворника, Приједора, Власенице и Бијељине.

Међународни сајам туризма одржан је у Конгресном центру "Мастер" на Новосадском сајму.

Осим Републике Српске и Србије, туристичку понуду тур-оператерима представио је и велики број агенција и туристичких организација из Словеније, Хрватске, Федерације БиХ, Македоније, Румуније, Мађарске и Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана