Српска будућа европска регија

Aгенције
Српска будућа европска регија

Бањалука - Европска унија све више постаје заједница региона који дијеле заједничке вриједности, а Република Српска се савршено уклапа у тај контекст као будућа европска регија, поручили су професори и студенти Католичког универзитета из белгијског града Лувен на пријему код предсједника Српске Милорада Додика.

Осим о европским интеграцијама, студенти и професори су са Додиком разговарали о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и начину функционисања БиХ.

Професор на Католичком универзитету у Лувену Кетрин Бурда изразила је захвалност предсједнику Српске на пријему, истичући да је професорима и студентима била част да разговарају са њим и да се упознају са радом институција у Републици Српској.

Бурда је рекла да Универзитет има посебан програм о постконфликтним подручјима, у оквиру којег је била значајна и посјета Републици Српској, гдје никад нису боравили, иако су долазили у БиХ.

"Разговарали смо о политичкој и економској ситуацији, али и европским интеграцијама које су као гарант стабилности важне за цијели регион. ЕУ није само унија држава, ради се о заједничким вриједностима које дијеле њени становници, а све више и више је заједница региона", рекла је Бурда.

Професор политичких наука са Католичког универзитета из Лувена Винсент Ефрин рекао је да су студенти и професори током пријема питали Додика за његове личне ставове о перспективама интеграција у ЕУ и питањима независности земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана