Србија атрактивна за инвеститоре

Глас Српске
Србија атрактивна за инвеститоре

КОПAОНИК - Србија има добре предуслове за привлачење страних инвестиција, чак и у временима кризе у свијету, али мора да учини више да би искористила предности у односу на друге земље у транзицији.

Ово је оцјена учесника "Бизнис форума" који се одржава на Копаонику, јавио је Танјуг.

Државни секретар у Министарству економије Србије Небојша Ћирић рекао је да је циљ за 2009. годину да се привуче око двије милијарде евра страних инвестиција.

Генерални директор компаније "Фијат аутомобили Србија" Ђовани де Филипис је рекао да је један од кључних критеријума за започињање сарадње са Србијом била брзина одлучивања српских власти у процесу реализације уговора о заједничком предузећу.

Гувернер НБС Радован Јелашић изјавио је да Србија мора хитно да смањи јавну потрошњу и то у већој мјери и да истовремено колико је могуће повећа приходе државног буџета. Aко се то не уради, упозорио је, то ће значити раст инфлације на  средњи и дужи рок, повећање референтне камате НБС и  скупље кредите у земљи.

Потпредсједник Владе Србије Божидар Ђелић изјавио је да очекује да једна од користи форума буде премјеравање колики би требало да буде додатни пакет социјалних мјера, које Влада мора да донесе.

Форум завршава данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана