Срби граде руски Лас Вегас

Б92
Срби граде руски Лас Вегас

Сочи/Москва - Српски радници почели су на обали Црног мора сјеверно од Сочија изградњу новог луксузног објекта. Српски радници без проблема раде на објектима за Олимпијаду.

Владимир Стаменић, директор предузећа Путеви Русија, за Б92 каже да нико од радника из Србије, а има их више хиљада који су ангажовани на више грађевинских објеката за Зимске олимпијске игре, није имао никаквих проблема. Он каже и да им да руске власти излазе у сусрет и помажу у испуњавању и добијању потебних дозвола.

Јуче је америчка организација Хјуман рајтс воч саопштила да су руске власти током септембра привеле више стотина страних радника који су радили на изградњи објеката или инфраструктуре за ЗОИ у Сочију, да су били ухапшени због наводног кршења миграционог или радног законодавства и да су, како тврди та организација, држани у "нехуманим и незаконитим условима".

Међутим, директор Координационог комитета МОК-а у Сочију Жан Клод Кили дао је крајем септембра позитивну оцјену припрема Игара. Амбасади Србије у Москви се у том периоду није обратио нико ни од радника нити од представнике те организације.

"Не знам ништа о томе и први пут чујем за тако нешто. Наши послови у Сочију су у завршној фази, а ми смо баш данас почели са радовима на изградњи једног луксузног објекта на Црном мору у граду Анапа 300 км северно од Сочија. Ту ће бити луксузни хотели и казино и нека врста руског Лас Вегас, гдје ће бити дозвољено коцкање, које је иначе у Русији забрањено", каже Владимир Стаменић из Путева Русије .

Српски радници градиће објекат на 800 хектара, а вриједност тог новог посла је 400 милиона долара. Највише људи из Србије добило је послове у Сочију и на обали Црног мора преко Путева Ужице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана