Споразумно раскинут приватизациони уговор

Д. К.
Споразумно раскинут приватизациони уговор

БAЊAЛУКA - Влада РС споразумно је раскинула приватизациони уговор са компанијом "Интеграл инжењеринг" из Лакташа, која је у поступку приватизације купила капитал "Хидроградње" из Пала.

- Предсједник Владе РС Aлександар Џомбић потписао је у петак протокол о сарадњи са представницима компаније "Интеграл инжењеринг", ГИК "Хидроградња" Пале и представником Синдикалног одбора "Хидроградње" - саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе РС.

У саопштењу се наводи да овај протокол предвиђа споразумни раскид уговора и да ће "Интеграл инжењеринг" обезбиједити 360.000 марака за измирење дијела потраживања радника "Хидроградње" до краја идуће седмице, а 150.000 марака до 10. априла ове године.

- Током састанка са менаџментом и Синдикалним одбором "Хидроградње" усаглашен је и став да је једини начин опстанка привредног друштва спровођење поступка стечајне реорганизације, те да су радници сагласни да половину потраживања по основу плата претворе у акције, а другу половину да измире продајом дијела имовине предузећа - истиче се у саопштењу и додаје да ће Влада РС дати пуну подршку и помоћ око стечајне реорганизације друштва и измирења обавеза према радницима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана