Споразум о научно-стручној сарадњи бијељинске болнице са Медицинским факултетом из Бањалуке

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Декан бањалучког Медицинског факултета Ранко Шкрбић и вршилац дужности директора бијељинске болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић потписали су данас у Бијељини споразум о научно-стручној и пословној сарадњи који ће помоћи едукацију љекара у бијељинској болници, као и сваку другу сарадњу везану за специјализације, супспецијализације, те за различите научноистраживачке пројекте.

"Улагати у науку, улагати у знање је инвестиција која се увијек исплати", рекао је Максимовић новинарима и захвалио Шкрбићу што је посјетио болницу у чијој је изградњи учествовао као министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Максимовић је изразио увјерење да ће Шкрбић у наредном периоду учинити много тога за здравство, не само у Бијељини, него и у региону.

Шкрбић је рекао да је током данашњег сусрета са Максимовићем изражена жеља и потреба да се успостави сарадња, као добар начин и примјер и за остале здравствене установе, како би били створени адекватни услови и позиција да болница са својим кадром буде на услузи грађанима Семберије и Бијељине.

"То и јесте разлог данашњег потписивања споразума. Њиме желимо да Медицински факултет у Бањалуци, као што је то недавно учинио и Медицински факултет у Фочи Универзитета Источно Сарајево, а сада и болница у Бијељини, дефинисати неке области у нашој сарадњи које се прије свега односе на специјализације, супспецијализације и континуирану медицинску едукацију", рекао је Шкрбић новинарима.

Он је најавио да би, након потписивања овог споразума, бијељинска болница могла да постане једна од наставних база Медицинског факултета.

"На тај начин можемо заједно спроводити одређена научна и друга истраживања, а пројекте заједно пријављивати, што би могло допринијети бржем развоју и другим квалитетима запослених у болници", рекао је Шкрбић.

Он је истакао да је сигуран да ће та сарадња уродити великим плодом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана