Спољнотрговинска комора БиХ: Позив привредницима да предложе олакшице

Ж. К.
Спољнотрговинска комора БиХ: Позив привредницима да предложе олакшице

Сарајево - Спољнотрговинска комора БиХ позвала је привреднике да јој до 28. августа доставе нове приједлоге за допуну постојеће одлуке о привременој суспензији и смањењу царинских стопа приликом увоза сировина и репроматеријала.

Привредници приједлоге треба да доставе до 28. августа.

- Приједлози се односе на проширење листе производима који су у складу са критеријумима важеће одлуке о привременој суспензији и смањењу царинских стопа имајући у виду да се тарифне суспензије могу искључиво одобрити за материјале и сировине које се користе у властитој производњи и које се не могу набавити на домаћем тржишту у количини и квалитету потребном за производњу. Приједлози се могу доставити попуњавањем формулара са наведеним тарифним бројем и описом производа из царинске тарифе 2016 на и-мејл који се може наћи на веб-страници Спољнотрговинске коморе - истакли су у овој асоцијацији.

Комора ће о захтјевима привредника обавијестити Министарство спољне трговине и економских односа БиХ. Одлука о привременој суспензији и смањењу царинских стопа приликом увоза одређене робе важи до 31. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана