Шпирић: Измјене закона ради враћања дистрикта у порески систем

СРНА
Шпирић: Измјене закона ради враћања дистрикта у порески систем

Сарајево - Министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић рекао је данас да су на сједници Управног одбора /УО/ Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ разматрана одређена законска рјешења с циљем враћања Брчко дистрикта у систем индиректног опорезивања.

Разматрани су Приједлог закона о измјенама и допунама закона о систему индиректног опорезивања и Приједлог закона о измјенама и допунама закона о уплатама на јединствени рачун БиХ.

Шпирић је појаснио да Брчко дистрикт има фиксни коефицијент за расподјелу средстава од 3,55, који није стимулативан, те да би предложене измјене требале да ступе на снагу 1. јануара 2015. године.

Шпирић, предсједавајући УО УИО БиХ, напоменуо је да је на данашњој сједници у Сарајеву, током разматрања приједлога измјена и допуна закона о ПДВ-у, није било консензуса о увођењу такозване нулте стопе.

Он сматра да је ријеч о политикантству у вријеме предизборне кампање, напомињући да такве измјене нису у складу са европским директивама.

Шпирић и директор УИО БиХ Миро Џакула изразили су задовољство чињеницом да је у прва три мјесеца ове године остварен раст и бруто и нето прихода од индиректних пореза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана