Шпанци добили тендер за обилазницу око Брчког

Агенције
Шпанци добили тендер за обилазницу око Брчког

Брчко - Посао главног извођача радова на обилазници око Брчког, вриједног 28,5 милиона евра, обављаће компанија "Конструксионес Рубау" из Шпаније, саопштено је из уреда брчанског градоначелника.

Тендер за изградњу дионице дугачке 18,7 километара, која ће бити финансирана кредитом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), расписан је у мају прошле године.

"Конструксионес Рубау" је у приватном власништву с традицијом дугом више од педесет година и годишњим прометом у висини од 150 милиона евра.

Фокусирана је првенствено на изградњу аутопутева и саобраћајница, а највише послује у Мексику, Мадриду и Колумбији, а почела је ширење и у друге земље у развоју у Еуропи и Јужној Америци, преноси портал Индикатор.

У тексту се истиче да та компанија приоритет ставља на сарадњу са локалним фирмама, па се очекује да ће и у овом случају бити ангажована локална предузећа која могу да гарантују искуство и рад који се очекује, као и техничко и остало особље и механизацију.

Активности на изградњи обилазнице започеле су 2011. године, а о њој се старају Влада и Скупштина Дистрикта заједно са Јавним предузећем "Цесте Брчко".    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана