Соренсен: Улазак Хрватске у ЕУ пореметиће извоз БиХ

Агенције
Соренсен: Улазак Хрватске у ЕУ пореметиће извоз БиХ

Сарајево - Улазак Хрватске у ЕУ пореметиће извоз БиХ у ту земљу, јер БиХ не напредује довољно брзо у испуњавању европских стандарда за већину роба животињског и биљног поријекла, рекао је данас шеф Делегације ЕУ у БиХ Петер Соренсен, преносе агенције.

Соренсен је упозорио да БиХ није остало пуно времена како би се припремила за веома значајну промјену до које ће доћи сљедеће године, када Хрватска која је врло важан трговински партнер БиХ, почне примјењивати правила ЕУ за увоз роба.

Соренсен је у згради ЕУ у Сарајеву организовао радни ручак за пословне лидере у БиХ, а на врху дневног реда било је тренутно пословно окружење у БиХ.

Било је ријечи и о помоћи ЕУ малим и великим предузећима у БиХ у трансферу знања и новим технологијама, увођењу европских стандарда квалитета, те подршци предузетништву и развоју инфраструктуре.

Радном ручку присуствовали су генерални директори или менаџери Рафинерије уља Модрича, Сконто Прома из Приједора, АСА Превент Групације из Сарајева, портала “Посао.ба”, Мљекаре Ливно, Меглеа БиХ из Бихаћа, Мире из Приједора, Алме Рас из Олова, Санина из Дервенте, Житопромета из Бијељине, те Бимала из Брчког, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана