Шопинг у Америци молови остају пусти

Aгенције
Шопинг у Америци молови остају пусти

Вашингтон - Некада моћни тржни центри у Америци масовно пропадају, а од њих остају само огромне зграде, које зврје празне и бескорисне.

Проблем се повећава из мјесеца у мјесец, и по свему судећи, убрзо ће ескалирати, преносе портали. Највећи проблем тржних центара је одлазак највећих продаваца, а они тешко могу да им пронађу довољно добру замјену.

Прогнозе су црне. Наиме, претпоставља се да ће 15 одсто америчких шопинг центара нестати у наредних десет година.
- Ризик од затварања драматично се повећава када вас напусти водећи трговац - објашњава директор компаније "Грин Стрит Адвзрс" Кедрик Лаченс.

Према његовим ријечима, ако се овакав тренд настави, и остале продавнице почеће са затварањем, а шопинг молови ће пропасти.

- За петнаестак година очекује се пропаст половине америчких шопинг центара. Једини који могу преживјети тај проблем су луксузни ланци, као на примјер "Сакс Фифтх Авенуе" и "Неиман Маркус" - тврде савјетници за малопродају.

Велики тржни центри најавили су недавно нову рунду затварања продавница и отпуштања радника.

Продавнице које остају празне послије затварања власници шопинг центара покушавају да замијене ресторанима, кафићима и сличним садржајима. Међутим, ситуација је гадна када им у истом тренутку откажу два велика трговца. Пропаст је тада неизбјежна. Управо због тога многи центри остану празни, бескорисни и мрачни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана