Снижена цијена два пословна простора Синергије плус

Марина Чигоја
Снижена цијена два пословна простора Синергије плус

Бањалука - Одбор повјерилаца МКД "Синергија плус" у стечају одлучио је да снизи почетну продајну цијену покретне имовине овог друштва за 20 одсто, а снижене су и цијене пословног објекта у Бањалуци и пословног простора у Градишци.

Рекао је то стечајни управник МКД "Синергија плус" Милан Латинчић и додао да ће ова имовина поново бити понуђена на продају на лицитацији која ће бити одржана око 20. јула.

Он је истакао да је Одбор повјерилаца у понедјељак одлучио да снизи почетну продајну цијену пословног објекта на Булевару војводе Степе Степановића у Бањалуци са 8,5 милиона на осам милиона КМ.

- Снижена је и цијена пословног простора у Градишци, чија је почетна продајна цијена на првој лицитацији била 66.638 КМ, а сада је снижена на 50.000 КМ - рекао је Латинчић.

Нагласио је да је вриједност покретне имовине која је на првој лицитацији продавана по почетној цијени од 118.207 КМ снижена за 20 одсто и додао да се испод ове цијене неће ићи.

Латинчић је нагласио да је Одбор повјерилаца одлучио и да се два канцеларијска простора у улици Младена Стојановића у Бањалуци и даље продају по цијени од 947.760 КМ и 250.852 КМ, односно да се њихова почетна продајна цијена за сада не снижава.

- Удио од 100 одсто у предузећу "Синергија инвест" из Бањалуке, који се продаје по цијени од 1,4 милиона КМ, такође није снижаван - рекао је Латинчић.

На првој јавној лицитацији за продају имовине МКД "Синергија плус" у стечају која је одржана прошле седмице у Окружном привредном суду у Бањалуци продат је само један клима-уређај за 250 КМ. На лицитацији је била понуђена имовина овог друштва чија укупна вриједност износи 11,3 милиона марака.

Скупштина повјерилаца "Синегрије плус" одлучила је почетком године да ово микрокредитно друштво настави да ради на наплати већ пласираних кредита до краја 2014. године, послије чега ће ићи у ликвидацију.

Окружни привредни суд у Бањалуци отворио је 24. септембра прошле године стечај над "Синергијом плус", која је почетком јула исте године поднијела захтјев за стечај јер није била у могућности да отплаћује вишемилионске кредите које је имала.

Агенција за банкарство одузела је дозволу за рад "Синергији плус".

Наплата

Латинчић је истакао да је Одбор повјерилаца разматрао и извјештај о оствареној наплати и трошковима од отварања стечајног поступка до краја маја ове године.

- Наплата и трошкови иду у границама одлука Скупштине повјерилаца и они су на задовољавајућем нивоу - нагласио је Латинчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана