Снежана Вујнић в.д. директора

Марина Чигоја
Снежана Вујнић в.д. директора

БAЊAЛУКA - Надзорни одбор Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) Републике Српске именовао је у суботу Снежану Вујнић за вршиоца дужности директора ИРБ-а.

Снежана Вујнић је дипломирани економиста и актуелни извршни директор сектора за финансије и рачуноводство у ИРБ-у, а на мјесто в. д. директора именована је након што је директор ИРБ-а Миленко Павловић у петак поднио Надзорном одбору ИРБ-а захтјев за споразумни раскид радног односа.

Разрјешење са мјеста директора затражио је из личних разлога.

- Вујнићева ће обје дужности обављати до окончања конкурсне процедуре за избор новог директора - наведено је на сајту ИРБ-а.

Снежана Вујнић потврдила је јуче "Гласу Српске" да је именована за в.д. директора, али више детаља о томе није имала.

- Нисам била присутна на сједници Надзорног одбора. Обавијестили су ме о томе, али одлуку још због викенда нисам добила писмено. Данас ћу имати више информација о томе - истакла је Вујнићева.

Павловић је четврти директор ИРБ-а који је у посљедњих пет година, откако постоји ова банка, поднио оставку на ову функцију. Он јуче није желио детаљније да образложи разлоге за одлазак са те функције.

Прије Павловића, оставку је поднио Бојан Голић, након што је по налогу специјалног тужилаштва РС у марту 2010. године ухапшен због афере "Медицинска електроника".

Голић је у јуну исте године признао кривично дјело несавјесног рада у служби у вези са незаконитим радњама које се односе на манипулацију цијенама акција "Медицинске електронике", за шта је добио четири мјесеца затвора.

Прије Голића, оставке на мјесто директора ИРБ РС поднијели су Бране Ступар и Јасминко Јотић.

Уз четири директора, оставку у ИРБ-у поднио је и један од најважнијих извршних директора ИРБ за кредитне пласмане Мирјана Чомић.

Инвестиционо-развојна банка РС основана 6. је децембра 2006. године.

Џомбић

Предсједник Владе РС Aлександар Џомбић изјавио је у петак да ће више информација о захтјеву за споразумни раскид радног односа Миленка Павловића имати данас.

- Добио сам информацију од Надзорног одбора ИРБ-а у вези са тим захтјевом са чим ћу се детаљније упознати у понедјељак - рекао је Џомбић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана